Karriereskifte

Publisert Kategorier Studier

Jeg har sagt opp jobben min.

Jepp, på torsdag leverte jeg oppsigelsen min. Det var skummelt fordi jeg visste at innleveringen av brevet betydde at oppsigelsen var endelig, finale, finito, jeg er ferdig her for alltid! Man kan liksom aldri være helt 100% sikker på at man har tatt det riktige valget når man sier opp en god jobb for å gjøre noe helt annet. I hvertfall så er ikke jeg av den typen som aldri tviler på slike store og viktige avgjørelser som karriereskifte. Hadde jeg ikke trivdes i jobben hadde det vært noe annet selvsagt. Men å dra fra en jobb som jeg trives godt i, hvor arbeidsoppgavene er lærerike og spennende, og hvor jeg har de beste kollegaene jeg kunne ønsket meg, så er det vanskelig å bare gå uten å tenke om valget jeg har tatt er riktig. Jeg er en sentimental, sensitiv og nostalgisk person, noe som ikke akkurat gjør det bedre.

venn-diagram-ux

Men istedenfor å tenke på dette som slutten på noe bra, må jeg heller tenke at dette er starten på noe enda bedre! Til høsten skal jeg nemlig tilbake på skolebenken! Jeg skal tilbake på UiO og studere programmering og design i 1.5 år. Når jeg er ferdig er jeg utdannet UX-designer («user experience designer», interaksjonsdesigner på norsk). Som vist i bildet ovenfor er altså UX-design en kombinasjon av naturvitenskap, psykologi og kunst, mine tre absolutt favorittfagfelt. Parallelt med studiet skal jeg jobbe rumpen av meg med å videreutvikle mine ferdigheter innen front-end utvikling (og grafisk design), slik at jeg kan lande meg en jobb som lar meg jobbe med både design og utvikling.

Drømmen min er å utvikle de beste appene, nettsidene og programmene i verden! Jeg skal designe og utvikle de fineste, festeste og mest fantastiske digitale løsningene, ikke bare til mennesker men også for mennesker. Jeg har en klar filosofi om at det jeg utvikler ikke bare skal være fint å se på, men også brukervennlig og nyttig. Det skal være noe som bidrar til å gjøre verden til et bedre sted for alle.

Peace out!

Relaterte innlegg

    No Related Post

2 kommentarer til «Karriereskifte»

  1. Så tøft! For fire år siden sluttet jeg også i jobben min for å sette meg på skolebenken igjen og jeg har aldri angret på valget mitt. Masse lykke til med studiene til høsten, det blir spennende å følge med. Og kanskje vi ses på Blindern 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *