Om bloggeren

Jeg heter Anna Li og er utdannet fysiker fra Universitetet i Oslo. Jeg jobber for tiden som medisinsk fysiker ved Oslo Universitetssykehus, og frilans som front-end utvikler, fotograf og delvis grafisk designer. Foreldrene mine kommer fra Kina, men jeg er født og oppvokst i Norge. Nærmere spesifisert er jeg oppvokst i en liten by på sørvest-landet, ikke så langt fra Stavanger som heter Egersund. I 2007 flyttet jeg til Oslo for å studere og har bodd her siden.

Hobbyer og fritidsinteresser

Noe av det jeg liker å tilbringe fritiden min på er dyrene mine. Jeg har to katter og en hund. Kattene heter Kiara og Simba. De er begge blandingskatter. Kiara er en blanding av norsk skogskatt og noe annet. Hun er en stor, fluffy og superpen katt. Hun er nokså blyg og lat, og trives best i sitt eget selskap. Simba er en liten oransje katt som er blanding av gudene vet hva. Simba er 6 måneder yngre enn Kiara. Han er supersosial og leken, stikk mottsatt av Kiara. Men de kommer stort sett godt overrens.

Hunden min heter Mitchi og er av rasen Shiba Inu. Shiba Inu er en japansk type spisshund. Mitchi ble en del av familien julen 2015. Han er en raring som får oss til å le hver eneste dag. Han er leken, sosial, og ganske teit og «dorky» om man får si det. Mitchi uler oftere enn han bjeffer. Når han gjesper sier han «Aaaaaooooo!».

Bortsett fra dyrene liker jeg å game, da spesielt på Playstation. Jeg spiller action/adventure, RPG, FPS og mye mer. Noen av favrorittspillene mine inkluderer Final Fantasy X, Kingdom Hearts, CoD: BO, Project Zero 2, Heavy Rain, The Legende of Zelda-serien, Mario Kart, Pokémon-serien, Tomb Raider osv.

Noe annet på TV-skjermen som jeg liker å gjøre er å se på tv-serier og filmer. Jeg ser det meste som går på HBO og Netflix. Mine favorittserier for tiden må være Better Call Saul, Prison Break, Game of Thrones. Av filmer fortrekker jeg sjangrene spenning, romantikk og drama. Studio Ghibli og Hayao Miyazaki sine filmer har en stor plass i hjertet mitt. Spesielt Chihiro, Howl’s Moving Castle og Laputa.

Jeg elsker å reise! Asia er den verdensdelen jeg har besøkt flest ganger og som jeg liker meg best i. Jeg skulle ønske jeg kunne flytte dit!

Hva er medisinsk fysikk?

Du lurer kanskje på hva en medisinsk fysiker gjør? Da er du jammen ikke alene. De fleste vet ikke hva det er eller innebærer. Vi medisinske fysikere gjør i grunnen veldig mye forskjellig. I et nøtteskall har vi ansvaret for den tekniske og fysikalske delen i strålebehandlingen til kreftpasienter. Noen eksempler på det vi gjør er å godkjenne, utarbeide, og optimalisere doseplaner, samt å teste at doseplanene leverer planlagt dose ved å bruke høyteknologisk dosimetrisk utstyr. Vi er også inkludert i metodeutviklingsprosjekter, der vi bidrar til å forske på nye teknikker og måter å planlegge og avlevere strålebehandlingen på.

Hva er front-end utvikling?

Front-end utvikling er et fancy ord som ikke nødvendigvis folk som ikke jobber innen IT vet hva betyr. Front-end er den delen av en software, nettsider, apper (osv.) som brukeren ser og kan vekselvirke med. Jobben min er å utvikle og designe best mulig brukeropplevelse.

Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt med meg!